Osastot

Valitse tuotemerkki:

SHIMANO Catana RC -avokela

49,90

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Hintaluokkansa huippua edustava Shimano Catana RC on takajarrulla varustettu avokela. Takajarru sijaitsee kätevästi lähellä kalastajaa, joten sitä on helppo säätää kalastuksen aikana. Takaliikkeetöntä Super Stopper -koneistoa pyörittää kaksi kuulalaakeria ja Roller Bearing -erikoislaakeri (vertaa kuuden laakerin perinteiseen ratkaisuun) ja DynaBalance -tasapainotus tekee kelaamisesta tasaista. Shimano Catana RB -kelassa on patentoitu AR-C -tyyppinen alumiinipuola, joten tarkasti ja tarvittaessa pitkälle heittäminen on helppoa. Shimano Catana RC -avokela sopii mainiosti ahvenen, hauen ja kuhan kalastukseen sopivan koon valitsemalla.

Ominaisuuksia
– patentoitu, kylmätaottu A-RC -alumiinipuola
– laakerit: 2 kpl S-SS kuulalaakeri + 1 kpl Roller Bearing
– XT-7 -runko
– takajarru
– Varispeed-puolaus

Alumiinista kylmätaottu puola
Alumiinin kylmätaonta on ylivoimainen tekniikka verrattaessa sitä perinteiseen valamiseen. Kylmätaonnalla valmistettava kappale on jäykempi ja kevyempi kuin valettu, koska sen molekyylirakenne on erilainen. Shimano-tehtailla käytetään kylmätaontaa mm. kelojen rattaiden ja puolien valmistamiseen.

AR-C -puola
Yksi Shimanon patenteista koskee AR-C -puolan etureunan muotoilua. Sen ansiosta siima lähtee heitettäessä puolalta lähes suoraan ensimmäistä vaparengasta kohti. Näin kelaa lähimpänä olevan vaparenkaan kitka minimoituu eikä vavassa tarvitse olla ylisuurta rengasta.

Laakerointi
Shimanon kehittämä Roller Bearing -erikoislaakeri tukee kelan akselin tukevasti oikeaan linjaan. Tämän laakerin korvaaminen vaatisi 3-4 kpl perinteisiä kuulalaakereita. Tämän vuoksi Shimano-keloja tulisi verrata muiden valmistajien tuotteisiin, joissa on 3-4 kuulalaakeria enemmän.

S-SS -laakeri
S A-RB -laakerit on tehty ruostumattomasta teräksestä. S-tyypin laakeri on suljettu eli laakerin molemmissa päissä on metalli- tai kumisuoja, joka ehkäisee lian ja epäpuhtauksien pääsyä laakeriin.

XT-7
XT-7 on Shimanon kehittämä grafiittimateriaali, josta voi valmistaa jäykkiä, kevyitä ja ruostumattomia osia. Tätä materiaalia käytetään mm. kelojen runkohin ja puoliin sekä polkupyörän osiin.

Varispeed -puolaus
Laadukas puolausjärjstelmä toimii monikuitu-, monofiili- ja sekoitesiimojen kanssa luotettavasti. Shimano Varispeed -puolaus tekee tasaisen siimapakan kelan puolelle, jolloin heittäminen on sotkutonta, tarkkaa ja helppoa.

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Mitat Ei saatavilla/-tietoa